![]() |
![]() |
![]() |
400 gram kalfsfricandeau of - haas. In 8 dunne plakken (laten) snijden, zo groot als je handpalm.
8 plakjes rauwe ham / mooie prosciutto crudo
zoals parmaham
16 salieblaadjes
bloem
50 gram boter
half glas witte wijn ( Esino bijvoorbeeld)
zout en peper
cocktailprikkers
Leg op elk plakje vlees (eventueel dun kloppen als het nog te dik is) een plak rauwe ham en een blaadje salie. Zet vast met eenprikker. Bestrooi aan de vleeszijde zout en peper, niet aan de kant van de ham die is al zout. Haal de saltimbocce even door de bloem overtollige bloem afkloppen,. Verhit de boter in de braadpan en braad het vlees snel aan beide zijden. Leg ze dan op een schaal en blus het braadvocht af met de wite wijn. Giet deze jus over het vlees.
Met het volgende bijgerecht:
Witte bonen met olijfolie.
Gedroogde cannelli (witte) bonen. Nacht laten weken. Koken zonder zout. Uitlaten lekken, bestrooien met wat zout, olijfolie eroverheen en peper uit de molen. Koud ook lekker met kappertjes, een versnipperd rood uitje, een beetje rode wijnazijn en veel olijfolie.
Proef ook: Coniglio in porchetta al finocchietto selvatico of Orata nella crosta di sale marino